Henkilökunta

Katri ja Päivi 
Katri ja Päivi, ratsastuskoulun pääopettajat


Katri Mennala

Yrittäjä, Master -ratsastuksenopettaja, vammaisratsastuksen ohjaaja

Olen ratsastanut pienestä pitäen. Ensimmäisen oman ponin sain 12-vuotiaana. Siitä lähtien olen myös kilpaillut. Olen kilpaillut sekä koulu-, este- että kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla.

Ratsastusta olen opettanut pienimuotoisesti jo vuodesta 1990 asti. 1996 läpäisin ratsastuksenohjaajan loppukokeet. Ennen lopullista uravalintaa opiskelin lähihoitajaksi. Sen opiskelun aikana kypsyi päätös aloittaa "oikea" ratsastuskoulutoiminta.

1998 perustin Mennalan Ratsutilan vanhempieni maatilalle äitini Liisan kanssa. Seuraavana talvena opiskelin ratsastuksenopettajaksi. Yhä edelleen olen tyytyväinen uravalintaani. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2003.

Master- ratsastuksenopettajan loppukokeen tein 2013.

Perheenlisäyksen johdosta työnkuvani yrityksessä muuttui ja opetankin pääasiassa maanantaisin ja torstaisin pienryhmätunteja. Hevosten kanssa on kiva elää, vaikka ne vaativatkin paljon.

Katri ja Bumba

 


Liisa Mennala

Olen Katrin äiti. Kesän leiriläisille tuttu keittiöstä. 

Lastenlapsille toimin hoitomummona tarvittaessa eli todella usein.


Päivi Raskinen

Ratsastuksenopettaja, II-tason valmentaja

Olen harrastanut hevosia aina vuodesta 1992 lähtien. Tuolloin ystäväni kotiin perustettiin talli nimeltä Kipparin Talli. Carl -ruunan pukkiharjoitteluista homma lähti ja sille tielle jäin. Matkan varrella olen kilpaillut aluetasolla kenttäratsastuksessa ja alue- sekä kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa.

Kilparatsastus ja säännöllinen valmentautuminen on tärkeä osa hevosharrastustani.

10 vuoden toimistotyörupeaman jälkeen valinta siirtyä kokopäiväiseksi hevosalalle oli helppo, vielä työpäivä ei ole tuntunut työpäivältä eikä valinta ole kaduttanut. Hevosalalta minulla on työkokemusta ratsastuskoulun lisäksi niin poni- kuin ravitalliltakin ja minulla on ollut kotona neljän hevosen talli.

Opiskelin oppisopimuksella Mennalan Ratsutilalla ratsastuksenohjaajaksi ja valmistuin keväällä 2014.
Olen II-tason valmentaja sekä olen valmistunut ratsastuksenopettajaksi 2018.

Opetan Mennalan Ratsutilalla pääasiassa tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Tuuraan Katria tarvittaessa pienryhmätunneilla maanantaina ja torstaina. Vastaan myös Varustepuodin verkkokaupasta ja Varustepuodin sekä Ratsutilan somesta ja nettisivujen ylläpidosta.

Päivi ja Erkki

 


Sinikka Salonen

Hevostenhoitaja 

Toimin tallityöntekijänä Mennalassa ja aloitinkin juuri tallimestari opinnot tässä työn ohella.
Ratsastuksen olen alottanut jo 5-vuotiaana täälä Mennalassa talutustunneilla ja muutamia vuosia täälä silloin tunneilla kävinkin.
Tässä välissä olen muutamilla eri talleilla käynnyt, mutta 2020 palasin tänne ensin töihin ja pian löysinkin itseni jo tunneilta ja sitä kautta olen Talent-ryhmäänkin ajautunut.

Aina kun minut tallilla näkee nii saa tulla nykäisemään hihasta, autan kaikessa mielelläni.

Sinikka ja Mia 


Nora Määttä

Ratsastuksenohjaajaopiskelija


Kukka Krogars

Ratsastuksenohjaajaopiskelija