Henkilökunta

Katri ja Päivi 
Katri ja Päivi, ratsastuskoulun pääopettajat


Katri Mennala

Yrittäjä, Master -ratsastuksenopettaja, vammaisratsastuksen ohjaaja

Olen ratsastanut pienestä pitäen. Ensimmäisen oman ponin sain 12-vuotiaana. Siitä lähtien olen myös kilpaillut. Olen kilpaillut sekä koulu-, este- että kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla.

Ratsastusta olen opettanut pienimuotoisesti jo vuodesta 1990 asti. 1996 läpäisin ratsastuksenohjaajan loppukokeet. Ennen lopullista uravalintaa opiskelin lähihoitajaksi. Sen opiskelun aikana kypsyi päätös aloittaa "oikea" ratsastuskoulutoiminta.

1998 perustin Mennalan Ratsutilan vanhempieni maatilalle äitini Liisan kanssa. Seuraavana talvena opiskelin ratsastuksenopettajaksi. Yhä edelleen olen tyytyväinen uravalintaani. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2003.

Master- ratsastuksenopettajan loppukokeen tein 2013.

Perheenlisäyksen johdosta työnkuvani yrityksessä muuttui ja opetankin pääasiassa maanantaisin ja torstaisin pienryhmätunteja. Hevosten kanssa on kiva elää, vaikka ne vaativatkin paljon.

Katri ja Bumba

Katrin oma hevonen Bumba asuu hoitotallissa.


Liisa Mennala

Olen Katrin äiti. Kesän leiriläisille tuttu keittiöstä. 

Lastenlapsille toimin hoitomummona tarvittaessa eli todella usein.


Päivi Raskinen

Ratsastuksenopettaja, II-tason valmentaja

Olen harrastanut hevosia aina vuodesta 1992 lähtien. Tuolloin ystäväni kotiin perustettiin talli nimeltä Kipparin Talli. Carl -ruunan pukkiharjoitteluista homma lähti ja sille tielle jäin. Matkan varrella olen kilpaillut aluetasolla kenttäratsastuksessa ja alue- sekä kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa.

Kilparatsastus ja säännöllinen valmentautuminen on tärkeä osa hevosharrastustani.

10 vuoden toimistotyörupeaman jälkeen valinta siirtyä kokopäiväiseksi hevosalalle oli helppo, vielä työpäivä ei ole tuntunut työpäivältä eikä valinta ole kaduttanut. Hevosalalta minulla on työkokemusta ratsastuskoulun lisäksi niin poni- kuin ravitalliltakin ja minulla on ollut kotona neljän hevosen talli.

Opiskelin oppisopimuksella Mennalan Ratsutilalla ratsastuksenohjaajaksi ja valmistuin keväällä 2014.
Olen II-tason valmentaja sekä olen valmistunut ratsastuksenopettajaksi 2018.

Opetan Mennalan Ratsutilalla pääasiassa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tuuraan Katria tarvittaessa pienryhmätunneilla maanantaina ja torstaina. Sekä Petriinaa lauantaisin. Vastaan myös Varustepuodin verkkokaupasta ja Varustepuodin sekä Ratsutilan somesta ja nettisivujen ylläpidosta.

Päivi ja Erkki

 


Petriina Jylhä

Ratsastuksenohjaaja
Ratsastuksenopettajaopiskelija

Minä olen Petriina Jylhä. Olen syntynyt vuonna 2001. Olen aloittanut ratsastuksen vuonna 2012 Mennalan ratsutilalla pienenä tyttönä. Siitä lähtien on tullut hevosten kanssa oltua tekemissä koko ajan enemmän. Kilpailun olen päässyt aloittamaan tuntihevosilla 1-2 tason kilpailuista este- ja kouluratsastuksessa. Lähdin myös mukaan tallimme Talent toimintaa, jossa olen vieläkin.

Tällä hetkellä minulla on oma hevonen Merviis, joka tuli minulle 2018 syksyllä. Olemme kilpailleet 3-tasolle saakka kouluratsastuksessa. Kilpailen Mertsin kanssa monipuolisesti niin este- kuin kouluratsastustakin. Tavoitteena on päästä menemään myös kenttäratsastusta.

Odotan innolla mitä kaikkea pääsen hevosten kanssa tekemään.

Petriina on valmistunut 2021 ratsastuksenohjaajaksi ja jatkanut samalla innolla opettajakouluun.

Petriina vastaa kaudella 2022-2023 lauantain ratsastustuntien opettamisesta.
Ja hän tuuraa Päiviä tarvittaessa tiistain ja perjantain tunneilla.

Petriina ja Mertsi


Sinikka Salonen

Hevostenhoitaja 


Henna Salo

Tallityöntekijä