Tunnin varaaminen

Suurin osa tunneista on vakiotunteja eli ratsastajille on automaatisesti varattu joka viikolle sama ratsastusaika. Lue lisää vakiotunneista Tavalliset ryhmätunnit- sivulta. Lisäksi voit ratsastaa irtotunneilla, jotka varataan Hopotista.
Irtotunnin voit varata vielä samana päivänäkin, jos tunneilta vain löytyy tilaa. Saman päivän aikana, klo 14 jälkeen varaukset tekstiviestillä 040 414 4904

Tunnin peruminen

Ratsastustunti on hyvä perua mahdollisimman ajoissa, jotta vapautuneen paikan voi saada joku toinen innokas ratsastaja. TUNTI ON PERUTTAVA HOPOTIIN 24h ENNEN OMAN TUNNIN ALKUA! Tällöin tunnista saa ns. rästitunnin, tallikortin Hopotiin.
Sen jälkeen perutuista tunneista veloitamme täyden tuntihinnan oli perumisen syy mikä tahansa. Perumatta jääneestä tunnista perimme normaalin ratsastustunnin hinnan.

Tallille saapuminen

Tallille olisi hyvä saapua noin 30min ennen ratsastustunnin alkua.
Jos oma ratsusi ei ole edellisellä tunnilla, pääset laittamaan sen ratsastuskuntoon ja samalla tutustut jo tallissa ratsuusi. Jos ratsusi on jo edellisellä tunnilla, ehdit seurata tunnin kulkua ja opetusta ja siten oppia uusia asioita. Jos aikataulusi on tiukka, saapuessasi tiistain, keskiviikon tai perjantain klo 15.30-17.00 tunneille tallihenkilökunta auttaa sinua varustamaan hevosen kuntoon. Lauantaisin tallissa on apua saatavilla klo 10.00 ryhmästä eteenpäin.

Ratsastusvarusteet

Tärkein ratsastusvaruste on kypärä, joka suojaa päätä. Kypärän pitää olla EU-hyväksytty turvakypärä. Jos sinulla ei ole omaa kypärää, voit lainata turvakypärän tallilta. Ratsastusharrastuksesi jatkuessa kannattaa ostaa oma kypärä, hinta on noin 85 €.
Housuiksi käyvät parhaiten saumattomat housut, esimerkiksi verryttelyhousut (mielellään ei kuitenkaan liukasta kangasta) ja jalassa parhaat ovat kumisaappaat. Talvella voit ratsastaa myös talvinilkkureilla.
Ratsastuskengissä pitäisi olla pieni korko, jolloin jalka ei pääse luistamaan jalustimesta läpi. Kengissä olisi hyvä olla myös hieman vartta, joka tukee nilkkaa. Varsinaiset ratsastushousut maksavat 50-170 € ja ratsastussaappaat noin 60 €.

Ratsastaessa kannattaa käyttää aina sormikkaita, jotta ohjat eivät hankaisi sormia. Takki saisi olla melko tyköistuva (ei lepattava), jolloin opettajan on helpompi havaita istuntavirheitä. Turvaliivi suojaa putoamistilanteessa erityisesti sisäelimiä ja kylkiluita. Jokainenhan meistä joskus putoaa, joten turvallisuuteen ei voi kiinnittää liikaa huomiota! Tärkein asia pukeutumisessa on kuitenkin keliin sopivat varusteet, jotta ratsastustunti olisi mahdollisimman miellyttävä kokemus!

Tunnin maksaminen

Tuntien laskutus hoidetaan Hopoti.com - palvelun kautta etukäteisesti.
Jos sinulta jää jostain syystä tunti väliin, huolehdithan itse siitä, että varaat rästitunnin jollekin muulle päivälle. Alkeiskurssin 10-kerran kortissa on käyttöaikaa 12 viikkoa. Kesäksi kortit on käytettävä loppuun.

Jos jätät kauden kesken, rästissä olevat tallikortit päättyvät siihen päivään. Rästissä olevat tallikortit eivät ole voimassa kauden päättämisen jälkeen.

Ratsastustunnin jälkeen

Jos ratsusi lähtee talliin tuntisi jälkeen, huolehdithan siitä ja varusteista ajan kanssa. Riisut ratsultasi varusteet, laitat ne paikoilleen ja hoidat hevosen tallin henkilökunnan ohjeiden mukaan (harjaat, loimitat...). Jos sinulla on aikaa, voit puhdistaa hevosesi varusteet kevyesti sienellä ja satulasaippualla. Jos aikataulusi on tiukka tiistain, keskiviikon tai perjantain klo 15.30-17.00 tunneilla, huolehdimme ratsustasi ja hoidamme sen tunnin jälkeen. Lauantain klo 10 ryhmän jälkeen apua on tallissa saatavilla koko tuntipäivän ajan.

Jos sinulla on kysyttävää, soita opettajalle puh. 0400 883 843. Jos emme vastaa, laita tekstiviesti. Emme vastaa ratsastustuntien aikaan! 
Ratsastustuntien aikaan, päivän tunteja koskeviin kysymyksiin vastataan tallityöntekijän toimesta numerosta 040 4144 904

Lisäinfoa tunneista:
* kausikortit varataan ennen kauden alkua, kauden aikana voi kysyä kausikorttipaikkoja opettajalta
* jos lopetat kesken kauden, muista ilmoittaa opettajille siitä ajoissa
>>> jos lopetat tunnit kesken kauden myös jäljellä olevien tallikorttien voimassaolot päättyvät lopettamispäivään
* kysy opettajilta lisäohjeita jos haluat myydä oman vakiopaikkasi ystävällesi jollain viikolla
* JOKAISELLA RATSASTAJALLA ON OLTAVA JOKO RATSASTUSSEURAN JÄSENYYS TAI GREEN CARD
* kun sitoudut ratsastamaan vakiotunneilla säännöllisesti koko talvikauden, saat tuntisi edullisemmin
* kaikkiin kortteihin voit halutessasi saada useamman maksuerän
>>> maksuerät ovat kuluttomia, laskutuksen tai eräpäivien muutokset kesken kauden maksavat 1€/ krt
* voit tasapainottaa kiireisempää aikaa ratsastamalla rästejä enemmän silloin, kun sinulla on aikaa paremmin
>>> Hopotista on helppo hallinnoida omia tunteja
* jos lopetat tunnit kesken kauden myös jäljellä olevien tallikorttien voimassaolot päättyvät lopettamispäivään
pyhäpäivinä ei pidetä tunteja
jos tuntisi jää väliin pyhäpäivän vuoksi, varaa rästitunti jollekin muulle päivälle

Miellyttäviä ratsastushetkiä toivottaa Mennalan Ratsutilan henkilökunta!